Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΑΡΥ & ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ




ΥΛΙΚΑ :

600 γρ μπούτι χοιρινό σε κύβους
1 κ.σ πάστα κάρυ
1 κονσέρβα γάλα καρύδας
2-3 ξερά βερίκοκα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
1 πιπεριά κόκκινη
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 λαίμ ή λεμόνι χυμό & ξύσμα
1 πιπεριά πράσινη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Κόβουμε το κρέας σε κύβους αν δεν είναι ήδη,όπως επίσης και το κρεμμύδι,το σκόρδο και τις πιπεριές.Σοτάρουμε στο τηγάνι το κρέας με λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια και πάρει χρώμα το κρέας ρίχνουμε τις πιπεριές,τα βερίκοκα και σοτάρουμε άλλα 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί χαμηλώνουμε τη φωτιά όταν εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό αλλά και το γάλα καρύδας,σιγοβράζουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.Συνοδεύουμε με πατατάκια και καλή μας όρεξη!!!

Tips : Αν δεν έχουμε γάλα καρύδας και δεν θέλουμε να ξοδευτούμε αλλά ούτε να τρέχουμε βράζουμε 300 ml γάλα φρέσκο με 2 κ.σ ινδοκάρυδο απο αυτο που βάζουμε στα γλυκά.Σουρώνουμε και είναι έτοιμο!Επίσης και με την πάστα κάρυ απλά προσθέτουμε κάρυ ή κουρκουμά με κανέλα μοσχοκάρυδο,κάρδαμο & τσίλι ή μπούκοβο!

Oινολογική παρέμβαση :   Μ' ένα μοσχάτο



1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...