Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Βραβείο με νόημα..!!!!!

Η έκπληξη μεγάλη και όντως ελπίζω να τα λέμε συχνότερα με την ''elena'' από το '' Ότι μας αρέσει....'' η οποία και μου έδωσε το πρώτο βραβείο μου,δίνοντας μου τη δυνατότητα να γνωρίσω και να βραβεύσω και εγώ με τη σειρά μου άλλα 15 blog.




 Ακόμα και να μοιραστώ μαζί σας και 7 πράγματα που δεν ξέρετε για μένα :

1. Δεν μ' αρέσουν οι μίζεροι άνθρωποι....

2. Μισώ το πρωινό ξύπνημα!

3. Τρελαίνομαι για ψαροφαγίες...

4. Μ' αρέσουν τα ντοκιμαντέρ

5. Δεν πλήρωσα το χαράτσι...........

6. Δεν έχω πάει ποτέ θέατρο...Βαριέμαι!

7. Δεν στήνω ποτέ και κανένα...Απλά καθυστερώ σβήνοντας μία φωτιά που κύκλωσε τρία οικοδομικά τετράγωνα και ότι άλλο ψέμα βρω λογικό!!!!!


Τα 15 blog που αξίζουν με το παραπάνω το βραβείο τους θα ενημερωθούν άμεσα και ελπίζω να συνεχίσουν έτσι με τη σειρά τους και αυτοί να μας πουν 7 πράγματα γι αυτούς και να βραβεύσουν αξιόλογα blog.Σε όλους καλά μαγειρέματα!!!!

'' FOOD4PEACE''

'' little cooking tips ''

'' nostimotato''

'' light συνταγές''

'' οι συνταγές της Χρύσας ''

'' Tonia 's blog ''

'' gastromageies ''

'' il laboratorio dimm skg ''

'' amelie delicatessen ''

'' freaky chefs ''

'' laxanokitsos ''

'' wabi ''

'' έχεις φάει blog; ''

'' e-mathodigos ''

'' tante kiki ''

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ






ΥΛΙΚΑ :

1 Κιλό γαρίδες Νο 3
500 γρ μακαρόνια λιγκουίνι ή σπαγγέτι
150 ml χυμό φρέσκιας ντομάτας
50 γρ παρμεζάνα
1 μαραθόριζα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνοπότηρο ούζο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και βράζουμε τα κεφάλια, σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά,σουρώνουμε το ζωμό και αφού τον αλατίσουμε το ξαναφέρνουμε σε βρασμό ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα και ξεκινάμε σ' ένα τηγάνι το σοτάρισμα των γαρίδων και της μαραθόριζας με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το πολύ για 5 λεπτά.Σβήνουμε με το ούζο, αλατοπιπερώνουμε και μόλις το απορροφήσει το κατεβάζουμε απο τη φωτιά και σουρώνουμε τα μακαρόνια κρατώντας λίγο απο το ζωμό που τα βράσαμε.Προσθέτουμε τις γαρίδες, τη παρμεζάνα και το μαϊντανό και ομογενοποιούμε.

Oινολογική παρέμβαση :  Με ένα λευκό ξηρό κρασάκι παγωμένο!



Καλή όρεξη..........

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ






ΥΛΙΚΑ :

1 κιλό μανιτάρια ποκιλία (πλευρώτους,σαμπινιον..)
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κούπα βασιλικό
1 κ.σ πάπρικα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 λίτρο ζωμό βοδινού
1 ποτήρι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Κόβουμε τα μανιτάρια σε ροδέλες και τα κρεμμύδια επίσης,τα σωτάρουμε σε μία κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν,γύρω στα 5 λεπτά και τα σβήνουμε με το κρασί.Μόλις απορροφήσει το κρασί ρίχνουμε τα μυρωδικά και το ζωμό χαμηλώνουμε τη φωτιά και το ξεχνάμε για μισή ώρα περίπου να πιεί το ζουμί του και να μαλακώσουν τα υλικά μας.Ρίχνουμε τη κρέμα αλατοπιπερώνουμε και περνάμε τη σούπα μας απο το μπίμερ ή ένα μεγάλο μπλέντερ,αν θέλουμε τη παιρνάμε και απο το σινουά για πιο λεπτή γεύση.

Oινολογική παρέμβαση :   Ένας somelier θα με μισήσει τώρα αλλά προτείνω prosecco κρασάκι παγωμένο για τα δικά μου γούστα και καψαλιστό ψωμί και..............


Καλή όρεξη!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣ & ΣΩΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ






ΥΛΙΚΑ :

Για το παντεσπάνι :

4 αυγά
80 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γρ κακάο
70 γρ μαύρη ζάχαρη
100 ml γάλα φρέσκο
2 κ.σ μέλι
1 σφ. κονιάκ

Για τη μους :

6 αυγά
300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
150 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
100 γρ ζάχαρη άχνη

Για τη σως καραμέλας :

250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 ml κρέμα γάλακτος 35 %
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Ξεκινάμε με το παντεσπάνι παίρνοντας μία φόρμα 24 εκ. βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο πάτο και φτιάχνουμε το μείγμα χτυπώντας τα αυγά που τα έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου, με την ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα και προσθέτουμε κοσκινισμένο το κακάο.Μόλις αφομοιωθεί ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και ανακατεύουμε πλέον μαλακά με μαρίς για να πάρει αέρα το μείγμα για 2 λεπτά,το στρώνουμε στην φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 -25 λεπτά μέχρι να βάζουμε ένα μαχαίρι μέσα και να βγαίνει καθαρό, και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως. Ξεκινάμε το σιρόπι του βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με το μέλι και το κονιάκ να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά χωρίς να βγάλει φουσκάλες και να καεί, το πολύ 5 λεπτά,μόλις κρυώσει ραντίζουμε πολύ καλά το παντεσπάνι αφού το έχουμε κόψει σε 2 κομμάτια.
     Φτιάχνουμε τη μόυς λιώνοντας τη σοκολάτα σε μπέν μαρί και ρίχνοντας,αφού την έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά ένα ένα τους κρόκους μέσα,χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη άχνη σε μαρέγκα και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και αφομοιώνουμε τα υλικά μεταξύ τους(όχι με μίξερ με το χέρι για να αφρατέψει το μείγμα),ρίχνουμε τη μους πάνω στο πρώτο κομμάτι παντεσπάνι που είναι η βάση και σκεπάζουμε με το άλλο.Βάζουμε τη τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον και ξεκινάμε το τελευταίο κομμάτι τη σως,βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη,μόλις καεί και βγάζει μπουρμπουλήθρες στην επιφάνεια της προσθέτουμε με πολύ προσοχή την κρέμα και το βούτυρο ανακατεύοντας να απορροφηθούν όλα τα υλικά καλά.Το αφήνουμε στη φωτιά άλλα 5 λεπτά να δέσει η σως και γαρνίρουμε την τούρτα αφού έχει παγώσει καλά.


Καλή όρεξη.................



Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ






ΥΛΙΚΑ :

800 γρ μοσχάρι σπάλα.
4-5 μικρά κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 1/2 κ.σ πελτέ ντομάτας
700 ml κρασί κόκκινο cabernet
1 κ.σ εστραγκόν
2 σκελίδες σκόρδο
3 δαφνόφυλλα
2 κλωνάρια θυμάρι
1 κ.γ μπούκοβο
500 γρ ταλιατέλες
100 γρ βούτυρο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους για να ψηθεί πιο γρήγορα, και το βάζουμε σ' ένα μπολ με το κρασί,το σκόρδο,το θυμάρι και τα δαφνόφυλλα,σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες,ιδανικά για ένα βράδυ.Την επόμενη μέρα το βγάζουμε και ξεκινάμε κόβοντας σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τσιγαρίζοντας τα στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη μέχρι και να μαλακώσουν αρκετά.Στραγγίζουμε το κρέας και το βάζουμε και αυτό να πάρει καλό χρώμα κανα 5 λέπτο,σβήνουμε με το κρασί του και προσθέτουμε το πελτέ και τα υπόλοιπα αρωματικά (όσα ήταν στο μπολ και το εστραγκόν) και λίγο νερό τόσο ώστε να καλύπτει το κρέας.αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε το μπούκοβο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Θέλει περίπου μιάμιση ώρα για να μαλακώσει καλά και να γίνει.
    Βράζουμε και τις ταλιατελες σε μία άλλη κατσαρόλα και μόλις μαλακώσει και γίνει το κρέας μας ρίχνουμε και το βούτυρο μέσα στη σάλτσα του για να δέσει και σερβίρουμε πάνω από τα μακαρόνια.

Oινολογική παρέμβαση : Cabernet Νεμέας 




Καλή όρεξη.....................


Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

 




ΥΛΙΚΑ :

400 γρ ρύζι arborio ή καρολίνα
1 μαραθόριζα
150 γρ βούτυρο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ποτήρι κρασί λευκό
400 γρ γαρίδες αποφλοιωμένες
400 γρ. μύδια χωρίς κέλυφος
100 γρ. κεφαλοτύρι
1.2 λίτρα ζωμό κότας
ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Κόβουμε τη μαραθόριζα σε ροδέλες και την σοτάρουμε με ένα μεγάλο κομμάτι από το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει,προσθέτουμε τότε το ρύζι να γλασαριστεί και αυτό,για 2 λεπτά το πολύ και σβήνουμε με το κρασί.
     Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό (2 κούπες περίπου τη κάθε φορά),αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε μέχρι να χυλώσει καλά το ρύζι μας.Σε ένα τηγάνι τώρα σοτάρουμε για 4 λεπτά τις γαρίδες και τα μύδια με το υπόλοιπο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο,τα προσθέτουμε στο ρύζι και κατεβάζουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο και το τυρί και αναμειγνύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ελαιόλαδο από πάνω...δεν βάλαμε τα θαλασσινά να γίνουν με το ρύζι για να μην παραψηθούν και διαλυθούν μέσα.


Oινολογική παρέμβαση :   Μ ένα ροδίτη παγωμένο

Καλή όρεξη.........

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΑΤΑ



ΥΛΙΚΑ :

500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηρί λευκό κρασί
50 γρ βούτυρο


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε κύβους,και τα ρίχνουμε σ' ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο να σοταριστούν,μόλις μαυρίσουν και μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε για άλλο 1 λεπτό. Το σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το μαϊντανό και το βουτυρο και είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη.....................

ΒΟΛΟΒΑΝ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ






ΥΛΙΚΑ :

2 φύλλα σφολιάτας
1 αυγό
500 γρ. γαρίδες μεσαίες
50 γρ πελτέ ντομάτας
1 μαραθόσπορος
100 γρ τυρί φέτα σε κύβους
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Χρησιμοποιούμε ένα κουπάτ στρογγυλό για να κόψουμε τη σφολιάτα σε στρογγυλά κομμάτια,αν δεν έχουμε τα κόβουμε με πιατάκι του φλιτζανιού του καφέ,το κάθε φύλλο σφολιάτας θα βγάλει 6 κομμάτια.Τα περνάμε με το αυγό και βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο,τα ξαναχαράζουμε στη μέση με ένα μικρότερο στρογγυλό κουπάτ αλλιώς ιδανικά με το φλυτζανάκι του καφέ εσπρέσο.Τα ξαναπερνάμε με το αυγό και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ψηλώσουν αρκετά!
     Κόβουμε το μαραθόσπορο σε ροδέλες και βάζουμε σ' ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τις γαρίδες να τις σοτάρουμε μαζί με το μαραθόσπορο,όχι πάνω από 5 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε,χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το πελτέ και τη φέτα το αφήνουμε να πάρει μία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Κόβουμε τα καπάκια από τα βολοβάν και γεμίζουμε με τη χλιαρή πλέον γέμιση γαρίδας (αφήστε την τουλάχιστον για 5 λεπτά) αλλιώς θα κάτσει το βολοβάν και προαιρετικά ρίχνουμε λίγο τυρί από πάνω ή κλείνουμε με το καπάκι ξανά.

Oινολογική παρέμβαση :  Με ένα SYRAH ....


Καλή όρεξη.............

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...