Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ










ΥΛΙΚΑ :

500 γρ στήθος κοτόπουλου κομμένο στη μέση σε δύο φιλέτα.
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.γ μουστάρδα dijon
2 αυγά
ηλιέλαιο
2 κ.σ βούτυρο
300 γρ ψίχα ψωμιού ή 4 φέτες ψωμί του τόστ
80 γρ αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :


Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση φτιάχνοντας έτσι δύο κομμάτια πιο λεπτά για να μειώσουμε και το χρόνο ψησίματος,τα πλένουμε καλά και βάζουμε σε τρία πιάτα στη σειρά τα αυγά με τη μουστάρδα χτυπημένα με αλάτι και πιπέρι,σε άλλο το αλεύρι,και τέλος σε άλλο το ψωμί τριμμένο σε μπλέντερ μαζί με το θυμάρι μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο,τη παρμεζάνα και αλατοπίπερο.
   Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι ηλιέλαιο και ρίχνουμε το βούτυρο μόλις σκουρύνουν το βούτυρο, και το ηλιέλαιο και έχουν πιάσει καλή θερμοκρασία ,περνάμε τα φιλέτα απο τη κρούστα τους σταδιακά πρώτα στο αλεύρι,τινάζουμε να πέσει το πολύ,μετά στο αυγό με τη μουστάρδα και τέλος στα ψίχουλα με τη παρμεζάνα.
   Τηγανίζουμε για 2-3 απο την κάθε πλευρά μέχρι να ξανθίσει και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το παραπάνω λάδι για 5 λεπτά.Σερβίρουμε με ότι γαρνιτούρα θέλετε εσείς.


Καλή όρεξη........


1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...