Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Mousse au chocolat



ΥΛΙΚΑ :

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
80 γρ. ζάχαρη άχνη
6 αυγά
1 σφηνάκι ρούμι ή οποιοδήποτε ποτό της αρεσκείας σας
100 ml κρέμα γάλακτος 30 % λιπαρά


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Ξεκινάμε χωρίζοντας τα αυγά,σε κρόκους και ασπράδια,λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί και την αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία της χωρίς να την αφήσουμε να σφίξει πάλι.
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και το ρούμι  και το αφήνουμε στην άκρη.Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα, το ίδιο και την κρέμα γάλακτος(παγωμένη τη βάζετε σε ένα μπολ μισή ώρα πριν φτιάξετε το μούς και στο ψυγείο)έως ότου γίνει σφιχτή.Προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε κυκλικά με μία κουτάλα φυλακίζοντας όσο αέρα μπορούμε,συνεχίζουμε με την κρέμα μέχρι να αφομοιωθούν όλα μαζί και είναι έτοιμη αφού την αφήσουμε να σφίξει τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...